Als u als particulier of bedrijf zelf opgewekte elektriciteit over hebt, wordt deze teruggeleverd aan het net. U betaalt het verschil tussen uw afgenomen en teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we saldering. Deze regeling staat echter onder druk. De Nederlandse overheid en de netwerkbedrijven dringen aan op afschaffing van deze regeling. Zij zijn meer voorstander van flexibele tarieven. Voor bedrijven en consumenten wordt het in dat geval interessant te kijken naar elektrische opslag.

Een bedrijf dat zelf energie opwekt, via zonnepanelen, wind of anderszins, heeft drie mogelijkheden om die energie aan te wenden of op te slaan: ‘just in time use’, functionele opslag en elektrische opslag. Bij ‘just in time use’ bepaalt u het moment van gebruik zelf (bijv. via schakeltechniek) en kijkt u wanneer groene en/of goedkope stroom beschikbaar is.

Bij functionele opslag slaat u de energie op in warmte, koeling of perslucht en vermijdt u gebruik van elektriciteit op momenten dat deze niet (goedkoop) voorhanden is. Bij elektrische opslag kunt u zelf opgewekte energie lokaal opslaan voor gebruik op een later tijdstip of voor uw noodstroomvoorziening (UPS). Hiervoor heeft u een batterij of accu nodig. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met Hybrid, een bedrijf dat kwalitatief hoogstaande en prijstechnisch interessante producten biedt voor intelligente energieopslag.

Hybrid energieopslag- en distributiesystemen

Wilt u ook graag meer halen uit uw eigen energiesystemen? En bovenal zelf bepalen wanneer en hoeveel eigen opgewekte energie u gebruikt of opslaat? Dat kan. Samen met Hybrid kunnen we bij u alles-in-één energieopslag- en distributiesystemen installeren. En het maakt niet uit of u een particulier of ondernemer bent. Er zijn namelijk systemen beschikbaar vanaf 1,7 kilowatt tot 230 kilowatt. Deze in Nederland ontworpen systemen zijn uitgerust met innovatieve omvormers en maken gebruik van de gepatenteerde Lead Crystal batterijtechnologie.

Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over deze oplossing.

Saldering: hoe lang nog?